top of page

Pudrada Asbest Analizi Sem-Edx ile güvenilir sonuç

Kozmetik ve birçok sektörde kullanılan Talk pudrası içerisinde "Talk pudraları" içerisinde asbest lifleri tespit edilmişitir. Tabiki pudraya asbest katılmıyor talk kaynağında bulunan veya yakınından talka bulaşan asbestten dolayı talk kirleniyor. Tüm pudraların asbestle kirlendiğini söylemek çok zor. Agt Vonka olarak pudralar içerisinde bulunan lifleri gösteren bir kaç SEM resmi paylaşıyoruz.

Talk binlerde ürün içerisinde kullanılmaktadır .Asbest içeren talkın kanser yaptığı devam eden ve tamamlanan mahkeme süreçlerinden anlaşılmaktadır.Aynı zamanda asbestli pudra yada asbestli talk kanserojendir.Talkın asbestten arındırılması neredeyse imkansızdır.Asbest içeren talk (asbest içeren pudra) kesinlikle satışı yasal otorite tarafından durdurulmalıdır.ASBEST FREE yani Asbest Yoktur belgesine sahip olmayan pudra satışına izin verilmemelidir. Bir çok ülkede Talk Free Talk Yoktur raporu istenmektedir.

Pudrada asbest analizi laboratuvarımızda Sem Edx ile yapılmaktadır.

Pudrada asbest analizi VDI 3866 ve ISO 22262 metodları ile yapılmaktadır.

Aşağıdaki pudrada asbest analizinde içesinde bulunan asbest liflerini görebilirsiniz.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör

ISO 22262 SEM ve PLM Asbest Analizi

Sem edx ve Plm ile uluslararası standardı olan ISO 22262 metodu ile asbest analizi yapılır. Numunelerin içerisinde bulunan asbest lifleri görüntülenir morfolojisi incelenir. Liflerin elementel içerig

bottom of page