top of page

Asbest Söküm ve Asbest Denetim (muayene,kontrol)

Asbest Neden Kontrol Edilmeli

Asbest, birçok yapı malzemesinin çok yaygın bir bileşenidir. Ev sahipleri ve müteahhitlerin, asbest liflerini rahatsız edecek herhangi bir projeden önce bir asbest araştırması yapmaları gerekmektedir. Denetçilerimiz, projeniz için uygun örnekleme planını belirlemenize yardımcı olacaktır. Amacımız, projenizi para israf etmeden ileriye taşımak, sizi güvende ve tüm ilgili düzenlemelere uygun şekilde tutmak.

ASBEST DENETİMİNE NE ZAMAN NE İHTİYACINIZ VAR?

Bir yıkım veya yenileme faaliyetinin sahipleri ve işletmecilerinin, etkilenen tesisi veya yıkım / yenileme işleminin yapılacağı tesisin bir bölümünü, Kategori I ve II kırılgan olmayan asbest içeren malzeme de dahil olmak üzere gevrek ve gevrek olmayan asbestlerin varlığı bakımından iyice incelemesi gerekir. (ACM). Bu, faaliyete başlamadan önce yapılmalıdır. Bütün bunlar, rahatsız edici malzemeye başlamadan önce asbest için herhangi bir yıkım veya yenileme projesini denetlemeniz gerektiğidir. İlçeniz izin aldığınızda asbest ENVANTERİ istemese bile, Türk mevzuatı yine de projenize uygulanır.  Ek olarak, planlı tadilatların dışındaki asbest için kendi evinizi ya da iş yerinizi test etmek isteyebilecek durumlarınız olabilir. Düzenleyici uyumluluk dışındaki ihtiyaçlar için özel bir asbest araştırma planını tartışmaktan memnuniyet duyacağız.

ASBEST DENETİMİNE MALİYETİ NE KADAR?

Bu planladığınız projenin türüne bağlıdır. Tüm asbest araştırmaları, PLM veya SEM analizi için numunelerin yetkili bir laboratuvara gönderilmesini içerir. Temel fiyatlarımız, atipik bir tehlike olmaksızın tesise standart erişim sağlamaktadır. Standart geri dönüş süresi 3-4 iş günüdür. Asbest teftişinizin maliyeti, taban ücret + toplanan numuneler + ek ücretler ile belirlenir.

  • ​Temel ücret, denetçinin saha ziyaretinin ve anket raporunuzun hazırlanmasının maliyetidir. Bu miktar, ihtiyacınız olan denetim türüne göre değişir. Ticari ve mesken, yıkım vs. yeni model ve yapının büyüklüğü miktarınızı belirleyen unsurlardır. Muayenenizi programlamak için aradığınızda, projenizin kategorisini belirleyeceğiz ve temel ücretinizi size bildireceğiz.

  • Toplanan her örnek, standart geri dönüş için 100 tl faturalandırılır. Kaç örnek gerekebileceği hakkında bir fikir edinmek için aşağıya bakın.

  • Acele teslimat, uzatılmış seyahat vb. İçin ek ücretler uygulanabilir. Planladığınızda denetiminiz için geçerli olan ilave ücretleri görüşeceğiz. Her iş eşsizdir ve şüpheli materyali tespit etmeye çalışacağız ve sadece ayrıntılı bir rapor için gereken sayıda örnek alacağız. Projenizi görmeden önce kaç örneğe ihtiyaç duyulacağını tahmin edemesek de, kapsamı anlamanıza yardımcı olacak bazı genel tahminler:

  • Banyo tadilat: 5 örnek

  • Çok odalı konut tadilatı: 10 - 25 örnek

  • Konut yıkımı: 15+

  • Ticari projeler: ?


NELER YAPILACAK ?

Ahşap, metal veya cam olmayan herhangi bir malzeme, asbest lifleri içerme potansiyeline sahiptir. Bir konut denetçisinin karşılaşacağı en yaygın malzemeler eklem bileşiği, tavan dokuları, vinil döşeme ve boru yalıtımıdır. Örnekleme gerektiren malzemeleri belirlemek için uzmanlığımızı ve deneyimimizi kullanacağız. Ticari projeler, bina türüne göre başka benzersiz malzemeler içerebilir.

KENDİ MALZEMELERİMİZİ TEST ETTİREBİLİRMİYİZ ?

Kesinlikle. Asbest Saha Araştırması almayacak olsanız da, analiz için getirdiğiniz herhangi bir materyali laboratuvara göndermekten memnuniyet duyarız. Aldığınız rapor, numune materyalinde asbest varlığı veya yokluğu ile sınırlı olacak ve numunenin menşei gibi özellikleri hakkında daha fazla varsayımda bulunmayacaktır.

Asbest söküm işlemleri sırasında ve sonrasında da asbest denetimi yapılmalıdır.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

ISO 22262 SEM ve PLM Asbest Analizi

Sem edx ve Plm ile uluslararası standardı olan ISO 22262 metodu ile asbest analizi yapılır. Numunelerin içerisinde bulunan asbest lifleri görüntülenir morfolojisi incelenir. Liflerin elementel içerig

bottom of page